دوره 1، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1399 1399 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 88-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Moradi H, Rezaei V. Comparison of Land use Type Classification Algorithms in the Land use Mappreparation Inzenouzchai Watershed. Degradation and Rehabilitation of Natural Land 2021; 1 (2) :80-88
URL: http://drnl.sanru.ac.ir/article-1-170-fa.html
مرادی حمید رضا، رضایی ولی. مقایسه الگوریتم های طبقه بندی نوع کاربری در تهیه نقشه کاربری اراضی در حوزه آبخیز زنوز چای استان آذربایجان شرقی. تخریب و احیاء اراضی طبیعی. 1399; 1 (2) :80-88

URL: http://drnl.sanru.ac.ir/article-1-170-fa.html

دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (1348 مشاهده)
یکی از فاکتورهای مهم در مطالعات منابع طبیعی و محیط زیست شناخت کاربری­ها و تعیین سطح گسترش آنها در منطقه است. داده­ های ماهواره­ ای یکی از سریعترین و کم هزینه ­ترین روش­های تهیه نقشه کاربری اراضی است. پژوهش حاضر، با هدف تعیین بهترین الگوریتم طبقه­ بندی تصاویر ماهواره­ای TM شهریور ماه سال 1390، از بین 6 روش طبقه ­بندی نظارت شده شامل حداکثر احتمال1، متوازی السطوح2، حداقل فاصله از میانگین3، مستطیل ­های موازی4، ماشین بردار پشتیبان5 و کدهای دو تایی6 به منظور استخراج نقشه کاربری اراضی حوزه آبخیززنوز چای انجام گرفت. برای کاربری­های مرتع، بایر و رها شده و باغات بطور جداگانه 30 نمونه تعلیمی و برای کاربری بدلند 45 نمونه تعلیمی با استفاده از نقاط کنترل زمینی تهیه شد. نتایج به دست آمده با استفاده از معیار صحت کلی، ضریب کاپا، صحت تولیدکننده و صحت کاربر برای تصویر ماهواره­ ای طبقه  بندی شده منطقه، مورد ارزیابی قرار گرفتند. بررسی صحت طبقه­ بندی تصویر TM، نشان داد که الگوریتم­ حداکثر احتمال صحت کلی (73/84 درصد) و ضریب کاپای 0/65، از کارایی بالاتری نسبت به دیگر روش­هادر طبقه­ بندی تصویر در چهار کلاس کاربری اراضی برخوردار است. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از روش حداکثر احتمال به منظور تهیه نقشه کاربری اراضی نسبت به روش­های دیگر قابلیت بیشتری دارد. از نتایج پژوهش حاضر می توان برای تهیه نقشه کاربری اراضی با دقت بالاتر با استفاده از روش حداکثر احتمال در کارهای ارزیابی محیط زیست و منابع طبیعی در مناطق با شرایط مشابه استفاده نمود.
متن کامل [PDF 1657 kb]   (512 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سنجش از دور و سامانه ­های اطلاعات مکانی
دریافت: 1400/2/9 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/6/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تخریب و احیاء اراضی طبیعی می باشد.